- A szigorú, egyedi elszámolású jogi zárak nyomtatása, kinyomtatott sorszámintervallumok regisztrálása, a területi üzemeknek történő átadás nyilvántartása.

- A dolgozók által felhasznált jogi zárak tételes nyilvántartása, a sérült vagy nem felhasznált jogi zárak dolgozóktól való visszavétele.

- A „készletkorrekciók” (pl. selejtezés) naplózott végrehajtása, a felhasználás munkalap- rendszerrel történő vizsgálata, konkrét jogi zár fellelési helyének kimutatása (osztály, szerelő, fogyasztási hely), szervezetek és szerelők „jogi zár-készletének” kimutatása.


- A rendszer lehetővé teszi a GIS (Geographic Information System) típusú rendszerekkel való közvetlen adatcserén alapuló egységes rendszerként való működést, közös adattárak használatával. Ez a rendszerek közötti átjárhatóság a hatékonyságot és a megbízhatóságot jelenti a grafikus térképi adatok felhasználói szintű kezelésében, valamint a térképi topológia aktualizálásában.

- Integrált GIS szoftver környezet, teljes topológiaiadat-létrehozás és szerkesztés (digitalizálás, adatkonverzió) hálózatanalízis, mint pl. utcák - hálózatok stb., saját fejlesztés lehetősége testre szabott felhasználói alkalmazásokkal, amelyek használatával egy teljesen komfortos, tetszőleges igényeknek is megfelelő rendszer készíthető. (pl. adott hálózati ponton jelentkezett üzemzavar elhárításához a szükséges kiiktatás milyen fogyasztókat és objektumokat érint.) fogyasztókat és objektumokat érint.)


- Érdeklődő ügyfelek felvilágosítása, potenciális ügyfélként nyilvántartásba vétele, a közmű-igényhez szükséges dokumentumok nyilvántartásba vett adatokkal való kinyomtatása az ügyfél által elvégzendő tevékenységek részletes útmutatójával.


- Az ügyintézéshez szükséges információk kezelése a megrendelő, a fogyasztó, a tervező adataival, a terv befogadásának és jóváhagyási helyzetének, a tervezett berendezések (mérők, nyomásszabályzók), csatolt dokumentumok és a kapcsolódó események adataival.

- Beadott tervnek megfelelően a potenciális fogyasztási hely kialakítása. Tervből egyedi vagy csoportos (társasházi) műszaki felvétel és munkalap-generálás a tényleges fogyasztási hely kialakításához.

- A fogyasztási hely kialakítása, műszaki ellenőrzéséhez szükséges információk kezelése, a kapcsolódó terv adatain kívül a kivitelezők, az egyeztetett helyszíni szemle dátuma és időpontja, a tényleges ellenőrzést végrehajtó dolgozó, továbbá a meghiúsult és végrehajtott ellenőrzések adataival.


- A munkavégzéshez szükséges információk kezelése a megrendelő, fogyasztó, munkavégzés címe, munka tárgya, típusa, munkakezdésre, munkavégzőkre, ellenőrökre vonatkozó adatokkal. Kísérő dokumentációk kezelése a dokumentációtípus, -kiadás, -hatályosság adataival.

- Tevékenységcsoport (részmunkalapok készítése), árjegyzékeken alapuló típus szerelési munkák kezelése az egyszerűtől a többlakásos társasházakig a munkafázisok fajlagos anyag- és munkaidő-szükségleteivel, VTSZ-osztályba sorolással, bővíthetőséggel, szükség szerinti módosítási lehetőséggel. A típusmunkák felosztása logikai és költségelszámolási munkafázisokra

- Árjegyzékekből árajánlat, kalkuláció készítése, újrakalkuláció lehetősége, árajánlat, kalkuláció érvényességének figyelése, a költségvetés számla mellékletként történő kinyomtatása a helyszíni készpénzfizetési számlához. Egy vagy több munkalapból (egy) számla generálása, szerelői inkasszók pénztári befizetéseinek kezelése.

- Fogyasztási helyeken mérők, átszámítók, nyomásszabályzók, kerülő vezetékek adatainak automatikus karbantartása, raportelőállítás, feladás.

- Részmunkánként anyag-, gépóra-, munkaidő-ráfordítás, alvállalkozói teljesítések kezelése

Vissza az IRKA főoldalra
<- vissza az IRKA főoldalra - [ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 oldal ]